Slik sender du en melding i Facebook Messenger

Facebook

Facebook Messenger har nettopp fått tilbakemeldinger. Et lenge lovet alternativ for å slette meldinger i Messenger begynner å rulle ut tirsdag 5. februar, sa selskapet. Oppdateringen tillater brukere å avsende en melding opptil 10 minutter etter sending av meldingen, både for individuelle og gruppechatter.

Facebook lovet den ikke-sendte funksjonen etter at en undersøkende rapport avslørte at administrerende direktør og skaperen Mark Zuckerberg slettet noen av sine egne sendte meldinger. Etter rapporten sa Facebook at de ville bringe muligheten til å sende en melding til alle brukere.

Verktøyet kan hjelpe til med å trekke inn skrivefeil, meldinger sendt til feil person og andre feil, hvis de blir fanget i tide. Uforsendelse betyr selvfølgelig ikke usett, men den raskeste usendingen blir kanskje ikke sett på den andre siden av samtalen.

Messenger tillot tidligere brukere å slette meldinger slik at de ikke kunne se dem i sin egen feed, men mottakeren kunne fortsatt se meldingen. Nå inkluderer slettingsalternativet "fjern for alle", samt valget om å "fjerne for deg" hvis du ikke vil se meldingen, men ikke har noe imot at alle andre fortsatt har tilgang.

Så hvordan tar du tilbake noe du nettopp sendte på Messenger? Ved å trykke og holde på meldingen vises både emoji-svarvinduet, samt muligheter nederst på skjermen for å kopiere, videresende eller fjerne meldingen. Trykk på Fjern, og hvis meldingen ble sendt for mindre enn 10 minutter siden, velger du alternativet Fjern for alle fra menyen.

Å ta tilbake en melding kommer imidlertid ikke til å bli ubemerket. Facebook sier de andre brukerne i samtalen vil få et tekstvarsel som sier at en kommentar ble fjernet. En plassholder som bemerker at en melding ble fjernet, vil også sitte fast i den delen av samtalen der meldingen ble eliminert fra. Brukere kan fortsatt rapportere meldinger etter at de er fjernet.

Messenger må oppdateres før funksjonen er tilgjengelig. Facebook sier at oppdateringen begynner å rulle ut over hele verden på både iOS- og Android-apper. Oppdateringen startet en langsom lansering til noen land på slutten av fjoråret.

Mens funksjonen delvis ble bedt om av rapporten som indikerte at Zuckerberg slettet gamle meldinger, er det nye verktøyet litt annerledes enn det som utløste oppdateringen i utgangspunktet. I en uttalelse fra Facebook sa selskapet at meldingene ble slettet med et verktøy for å begrense "oppbevaringsperioden" av sikkerhetsmessige årsaker. Det nye verktøyet fjerner imidlertid ikke gamle meldinger, men lar brukerne trekke tilbake de nyeste meldingene.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found