Slik sletter du Instagram-kontoen din

Pixabay / Pexels Pixabay / Pexels

Du kan ikke nekte for at Instagram kan være en ball-and-chain. Kanskje du er lei av å føle at du må fange hvert eneste øyeblikk av din eksistens, eller kanskje du er lei av å se de perfekt poserte bildene av alles andres liv. Hvis du er noe som oss, er du kanskje bare lei av belastningen som kommer fra å sjonglere med flere kontoer eller venter på at de minuttene lange videoene skal lastes på bussen.

Beslektede leser

  • Hvordan slette Facebook-kontoen din
  • Slik sletter du Twitter-kontoen din
  • Beste bilderedigeringsapper

Heldigvis krever sletting av Instagram-kontoen din bare noen få klikk og bekreftelser på Instagram-nettstedet. Å slette det er ikke for svak av hjertet, men siden du gjør det, slettes kontoen din og alt som er tilknyttet den permanent (dvs. bilder, videoer, kommentarer, likes, følger og følgere). Instagram hevder også at det ikke kan - eller rett og slett ikke vil - aktivere kontoen din igjen hvis du skulle ombestemme deg tre dager senere når hashtaguttakene sparker inn. På samme måte vil verken du (eller noen andre) kunne registrere deg med samme brukernavn noen sinne.

Hvis du er usikker på muligheten for å få tilgang til Instagram-kontoen din på et senere tidspunkt, tilbyr Instagram en midlertidig deaktiveringsfunksjon. Dette lar deg deaktivere kontoen din i en kort periode, og fremdeles få tilgang til den senere. Det høres ikke tiltalende ut, men vi har beskrevet hvordan du deaktiverer kontoen din nedenfor.

Trinn 1: Naviger til siden "Slett kontoen din"

Dessverre kan du ikke slette Instagram-kontoen din direkte fra mobilappen, noe som betyr at du må besøke Instagram-nettstedet for å gjøre det. Det er heller ingen enkel måte å få tilgang til Slett kontoen din siden fra profilen din, noe som er litt frustrerende. Den enkleste måten, per nå, er å gå rett til sletningssiden.

Hvis du ikke allerede er logget på i nettleseren din, kan du bruke denne tiden til å oppgi brukernavn og passord før du klikker på Logg Inn knappen under disse tekstfeltene. Alternativt kan du klikke på det blå Glemte og følg instruksjonene for å tilbakestille passordet. Du må vite brukernavnet eller e-postadressen som er knyttet til kontoen din for å slette det.

Trinn 2: Velg en grunn til å dra

Herfra velger du årsaken til hvorfor du vil slette kontoen din. Noen av årsakene inkluderer å være for opptatt for appen, bekymringer om data eller problemer som skyldes angrep av annonser. Velg hvilket alternativ som passer best for din situasjon - det spiller ingen rolle hvilken du velger - fra rullegardinmenyen ved siden av Hvorfor sletter du kontoen din? Når du er ferdig, skriv inn passordet ditt på nytt i det resulterende tekstfeltet.

Trinn 3: Slett kontoen din

Du er nesten der, men husk at det ikke er mulig å komme tilbake eller til og med bruke det samme brukernavnet etter at du har slettet kontoen din. Når du har bestemt deg for å fortsette, klikker du påSlett kontoen min permanentknappen nederst. Og det er det! Hvis du vil slette en annen konto, må du logge på igjen og gjenta prosessen.

Av sikkerhetsmessige årsaker kan ikke Instagram slette en konto for deg (eller for ditt barn, for den saks skyld). Du må være i stand til å logge inn på kontoen du vil slette for å gjøre gjerningen. Når du har fått gjennom bekreftelsesprosessen, er det ingenting annet du trenger å gjøre. Instagram-kontoen din blir fjernet fra det sosiale nettverket for alltid.

Siste innlegg